labioplasti.com.tr sitesi ana sayfa header dr eser ağar logosu

Lazerle Vajina Beyazlatma

labioplasti.com.tr sitesi lazerle vajina beyazlatma sayfası tema görseli
  • 06/02/2022

Cilt neden koyulaşır?

Bazı sistemik hastalıklarda çok yaygın pigmentasyon olabilir, o hastalıkların tedavisi ilaçlar ile ve farklı yollarla yapılıyor. Biz şu an daha çok bölgesel renk koyulaşmalarından bahsediyoruz. Cildin koyulaşması aslında vücudumuzun verdiği bir yanıttır. Kronik irritasyona, yani uzun süreli tahrişe karşı verdiği bir yanıttır aslında. Cilt sadece renk olarak koyulaşmaz dikkat ederseniz aynı zamanda cildin en üst tabakası da kalınlaşır. Cildimiz sürekli olarak tahrişe nasıl maruz kalır? 

  1. Ağda uygulamaları
  2. Jilet ile epilasyon
  3. Kiloya bağlı cildin cilde sürtünmesi
  4. Kozmetik ürünlerin sık kullanımı
  5. Roll-on kullanımı
  6. Fazla terleme
  7. İç çamaşırların tahrişe sebep olması
  8. Sütyen ve külot lastiklerinin devamlı baskısı ve tahrişi
  9. Kronik mantar enfeksiyonları

Unutmamamız gereken bir faktör daha var. O da genetik yatkınlık ve buna bağlı cilt yapısı. Bütün bu irritan faktörlere maruz kalınsa bile bazı kişilerde koyulaşma olurken, bazılarında olmaz. Biraz da şans olacak insanda 😄

Bu şekilde tahrişe maruz kalan yerlerimiz neresi? En başta genital bölge, kasık bölgesi, koltuk altı, kemer ve sütyen lastiklerinin altındaki bölgeler. Renk koyulaşmaları bu bölgede oluyor. 

Genital Bölge Kararması Nasıl Tedavi Edilir?

Lazer tedavilerinin çalışma prensibi şu şekilde hemen anlatayım. Lazer ışınları lazer cihazında oluşturulduktan sonra aynalar vasıtası ile bir tüpün içerisinden geçerek dışarı çıkıyor ve bizim uygun gördüğümüz yerlerde dokuya ulaşıyor. Fraksiyonel lazer cihazında lazer ışını parçalara bölünerek dokuya ulaştırıyoruz. Amaç aynı ışını dağıtarak etkiyi daha geniş alana paylaştırmak. Dokuya neden laze ışınlarını uyguluyoruz. Amacımız dokuda kontrollü olarak, mikronluk delikler açıyoruz ve aslında hasar oluşturuyoruz. Kontrollü hasar oluştuktan sonra vücudumuz bu bölgeye savunma hücrelerini gönderiyor. Savunma hücreleri hasar görmüş dokuyu iyileştiriyor ve bu esnada fibroblastlar oluşuyor. Fibroblastlar kollajen salgılıyorlar ve cilt altı bağ dokusunda sıkılaşma ve gerilme oluyor. Cildin en üst tabakasında ise yenilenme, renkte açılma, parlaklık ve kırışıklıklarda azalmaya yol açıyor.

Bu mekanizmayı renk açmada nasıl kullanacağız. Renk açmada yaygın olarak kullanılan iki farklı lazere türü var. Birisi YAG lazerdir. Yag lazer dövme silme için de kullanılıyor, cildin üst tabakasındaki bir miktar peeling yaparak rengi açabiliyor. Fraksiyonel lazer ise ciltte milimetrenin onda biri genişliğinde delikler açıyor ve az önce bahsettiğim gibi bir iyileşme süreci başlıyor. Bu iyileşme süreci epitel rejenerasyonu, cilt renginde açılma ve parlaklıkla kendini gösteriyor. Tabi bu renk açılması hemen olmuyor. Her seansta yarım ton, bir ton olmak üzere cilt renginde açılma gözlüyoruz.

Lazerle renk açma tedavileri, rengi koyulaştıran faktör ortadan kaldırılmazsa geri dönüşümlü. Rengi açsak da zaman içerisinde sürtünme ve kronik tahriş devam ettiği sürece tekrar kararma olacaktır. 

Tedavi sürecinden de bahsedelim.
Lazerle renk açma işlemine karar verdikten sonra işlemi uygulayacağımız bölgeye krem şeklinde lokal anestezi uyguluyoruz. 10-15 dakika bekliyoruz ve daha sonra lazer ile rengi koyu olan bölgeye lazer atışları yapıyoruz. İşlemin hemen ardından epitelizan ve rejenerasyonu sağlayan ürünler uyguluyoruz. Bu işlem bölgenin büyüklüğüne göre 10-15 dakika sürüyor. Dayanılmaz bir ağrı olmuyor. İşlemden sonra işinize dönebilirsiniz. İşlemin akşamına banyo yapmanızı önermem. Çünkü ılık suyu bile sıcak olarak hissedebilirsiniz.  İşlemden sonra kesinlikle güneş görmemesi gerekiyor. Bizim kontrollü bir şekilde yarattığımız sınırlı hasar güneş yanığı ile tahriş haline dönüşür ve koyulaşmaya sebep olan faktörü kendimiz yaratmış oluruz, renk daha da koyulaşır. Bu nedenle lazerle cilt gençleştirme, renk açma işlemleri yaz aylarında güneşin yoğun olduğu günlerde yapılmaz. İşlem sonrası hasta eve gidebilir. En erken 3 hafta sonra seansı tekrarlıyoruz. Rengin istediğimiz seviyelere kadar açılması için 6-8 seans lazer uygulamamız gerekiyor. Tekrar koyulaşma olursa lazer tekrardan uygulanabilir.
Aşağıda 2 seans uygladığımız bir hastadaki renk değişimini görebilirsiniz. 

Lazerle vajina beyazlatma işlemi 3 haftada 1 tekrar edilebilir. İşlem sonrası kesinlikle güneşe maruziyet olmamalıdır.  

 

labioplasti.com.tr sitesi lazerle vajina beyazlatma sayfası tema görseli
Videoyu oynat

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir